Løvetannmarerittet

Har du vært lettsindig nok til å bosette deg utenfor den herlige asfaltjungelen? Da har du sannsynligvis også stiftet bekjentskap med løvetannmarerittet!

Ingen i vår husstand har tendenser til grønne fingre, og vi har i det lengste forsøkt å overse det gule problemet i vår lille gressplen. Etterhvert ble det gule innslaget så dominerende at det ikke var mulig å overse, og etter en kort periode med grave-luking og vannblemmer fant vi ut at vi måtte ta grep. To løsninger ble forsøkt – begge lovende, i alle fall på kort sikt.

Ugressmiddel, MCPA

Vi fikk et tips om at ugressmiddel basert på MCPA (2-metyl-4-klorfenoksyeddiksyre) er effektivt mot løvetann i plen. Middelet skal blandes med vann (2-3 ml / liter vann) og med en vanlig trykksprøyte dusjes bladene på løvetannplantene. Få dager etter at dette var gjort så vi tydelig at plantene visnet og døde. Hurra!

I henhold til forskrift om plantevernmidler er det krav om autorisasjon for kjøp og bruk av MCPA. Det innebærer at man er avhengig av profesjonelle for å benytte dette. Mer info om MCPA her.

Luke-verktøy

Vi fikk ikke med oss alle løvetannplantene på runden med ugressmiddel, og da det dukket opp noen nye ville vi prøve med en annen løsning enn gift. Vi fant flere verktøy som var rettet mot løvetann, men bestemte oss for å prøve Fiskars Xact Weeder Ugressfjerner, mest fordi den både virket relativt krafig og fordi den brukes i oppreist stilling – man slipper å gå ned på kne.

Verkøyet plasseres midt over planten og trykkes ned ved å trå på utstikkeren i bunnen. Ved å vippe toppen på verktøyet i samme retning som utstikkeren griper de fire klørne i bunnen rundt planten med (i alle fall deler av) roten og trekker den opp. Se mer informasjon i Fiskars reklamevideo eller hos Dinside.

Vi er fornøyd med å ha funnet to relativt effektive måter å håndtere problemet på. Hvor gode de er på lenger sikt vil vise seg.

Close