TMC snart i Norge også

Mange eiere av GPS for bil har i en årrekke måttet nøye seg med å dra nytte av trafikkinformasjon på GPS på sine ferier i utlandet. Men nå kommer TMC trafikkinformasjon endelig til Norge også. Dessverre skjer dette i et kryptert format som foreløpig bare støttes av et svært begrenset antall mottagere, tiden vil vise hvor mange av de eksisterende GPS mottagere som blir i stand til å motta informasjonen fra Destia. Selskapet skriver på sine sider:

Tjenesten Destia Traffic TMC formidler trafikkinformasjon i sanntid i hele Norge om ulykker, trafikkøer, store vegarbeider og andre hendelser som påvirker hvordan trafikken flyter direkte til navigeringsutstyret. TMC-tjenesten gir dessuten informasjon om plutselige endringer i været, som for eksempel underkjølt regn eller snøstorm.

Mindre vegarbeider og andre hendelser som ikke påvirker trafikkflyten merkbart ignoreres. Forstyrrelsesmeldingene formidles på samme måte til alt utstyr. Hvordan disse meldingene ser ut i utstyret, eller hva du skal gjøre med dem, avhenger av utstyrsprodusenten.

Close